Wyśmienita gęsina w Restauracji CK ZAMEK!

 

Już po raz czwarty Restauracja Centrum Konferencyjne ZAMEK w Szczecinku włącza się w ogólnopolską akcję, mającą na celu przywrócenie na polskie stoły gęsiny. Kiedyś uwielbiana, a dziś nieco zapomniana – gęś owsiana, to prawdziwa arystokracja wśród drobiu. 
Przypomnijmy, że Polska jest największym producentem gęsi w Europie, a dzięki wspomnianej akcji ich spożywanie systematycznie rośnie. W restauracji CK ZAMEK oprócz pojedynczych dań, np. tatara z gęsiej piersi, gołąbków z gęsiną czy uda gęsiego w sosie borowikowym, będzie można zamówić całą gęś pieczoną, nadziewaną jabłkami i pomarańczą (porcję na 6 osób!) z różnorodnymi dodatkami.
Od 9 listopada do 2 grudnia zapraszamy wszystkich, którzy chcą spróbować tej niezwykle cennej i pełnowartościowej potrawy do naszej restauracji. Mamy nadzieję, że zachwyci Wasze podniebienia. MENU.

FOTO:  Waldemar Urbaniak ( Fotourbaniak )

 

 

 

 

 

2018_gesina_galeria_1.jpg 2018_gesina_galeria_2.jpg 2018_gesina_galeria_3.jpg 2018_gesina_galeria_4.jpg
2018_gesina_galeria_5.jpg 2018_gesina_galeria_6.jpg 2018_gesina_galeria_7.jpg 2018_gesina_galeria_8.jpg


Repertuar kina "Wolność"

 



 

Szczecinek - setki lat, tysiące możliwości


Zobacz nas także na: