Gęsina na Świętego Marcina!

Kiedyś uwielbiana, dziś nieco zapomniana – gęś owsiana, arystokracja wśród drobiu. Już po raz drugi restauracja Centrum Konferencyjne ZAMEK w Szczecinku włączyła się w ogólnopolską akcję, mającą na celu przywrócenie na polskie stoły gęsiny. Polska jest największym producentem gęsi w Europie, a dzięki wspomnianej akcji ich spożywanie systematycznie rośnie.
W restauracji CK ZAMEK oprócz pojedynczych dań, np. pieczonego w rozmarynie udka, czy pasztetu z gęsiny, będzie można zamówić całą gęś z różnorodnymi dodatkami.Już od 11 listopada, zapraszamy wszystkich, którzy chcą spróbować tej niezwykle cennej i pełnowartościowej potrawy do naszej restauracji. Mamy nadzieję, że zachwyci Wasze podniebienia!  Całą gęś prosimy rezerwować z 24-godzinnym wyprzedzeniem, tel. +48 94 713 73 10.

 

 

Repertuar kina "Wolność"


 

Szczecinek - setki lat, tysiące możliwości


Zobacz nas także na: